Ia cusuta manual intre arta si mister

Ia traditionala cusuta manual este o comoara a culturii si traditiilor noastre, care poarta cu ea o poveste bogata si semnificatii adanc inradacinate in istoria si spiritualitatea poporului roman. Printre cusaturile si broderiile sale, ascunse sub aparenta lor frumoasa, se ascund simboluri si mesaje transmise din generatie in generatie, aducand cu ele o amprenta a traditiilor noastre stravechi si a credintelor noastre ancestrale.

Ia cusuta manual,  magia si spiritualitatea

In trecutul indepartat al poporului roman, ia traditionala era o conexiune cu lumea supranaturala si cu fortele misterioase ale naturii. Cusaturile si motivele folosite pe ie aveau atat ca un scop estetic, cat si unul practic, de protectie impotriva energiilor negative si a influentelor malefice.

In cultura noastra populara, magia si spiritualitatea au ocupat intotdeauna un loc important, iar iile brodate manual erau considerate amulete puternice, capabile sa protejeze purtatorul lor impotriva relelor si sa aduca noroc si sanatate in viata sa.

Semnificatia simbolurilor cusute pe ie

Fiecare cusatura, fiecare model pe care il gasim pe o ie traditionala romaneasca are o semnificatie aparte, adesea asociata cu natura, cu ciclurile vietii sau cu credintele religioase. De exemplu, soarele este un simbol al divinitatii si al puterii care ofera caldura si lumina, in timp ce spirala reprezinta rotatia Pamantului si ciclul continuu al vietii. Prin intermediul acestor simboluri, iile traditionale ne ofera o incarcatura spirituala si o legatura profunda cu natura si cu lumea inconjuratoare.

cusaturi manuale pe ie

rauri ie bradate manual cu modele geometrice

Cusaturile manuale de pe iile romanesti pe langa faptul ca sunt o expresie a mestesugului si priceperii mesterilor nostri traditionali, sunt si o modalitate de a pastra si de a transmite mai departe mostenirea culturala si spirituala a poporului roman. Fiecare cusatura, fiecare detaliu pe care il gasim pe o ie traditionala are o poveste de spus si o semnificatie adanca, care ne conecteaza cu radacinile noastre si cu traditiile stramosilor nostri.

Ia traditionala cusuta manual in lumea modei

In zilele noastre, iile romanesti brodate manual au cunoscut o renastere in lumea modei internationale, fiind apreciate pentru frumusetea lor unica si pentru mesajul lor cultural si spiritual. De la podiumurile de moda din Paris si Milano, pana la strazile din New York si Los Angeles, iile traditionale romanesti atrag atentia si admirtia celor care apreciaza frumusetea si autenticitatea traditiilor noastre. Prin promovarea si purtarea acestor piese de imbracaminte, noi  celebram mostenirea noastra culturala si contribuim la perpetuarea ei pentru generatiile viitoare.

Fii roman, poarta ie!

Incurajam traditiile, incurajam tot ce este pur romanesc. Avem o istorie bogata si frumoasa iar ia este martora tututror evenimentelor. Niciunui roman nu ar trebui sa ii lipseasca o piesa autentica din garderoba. Viziteaza magazinul nostru online sau magazinul fizic din Brasov si alege o ie traditionala simpla sau bogat ornamentata, cu maneca lunga sau maneca scurta, cu incret sau legatoare si poart-o cu demnitate.

1 Comentariu

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.